Cheesecakecrème med morot, dillgranola och ansjovis
Mixa granola med dill och smör och skapa en botten till en fräsch crème gjord på färskost, morot och citron. Toppa cheesecakecrèmen med ansjovis och gräslök och du har en spännande förrätt eller lägg upp på ett vackert fat och ställ på buffébordet.
Ingredienser
4 portioner
Dillgranola
50 g smör
2 dl granola (gärna apple, orange & pumkin seed)
1/2 kruka dill
Cheesecakecrème
1/2 citron
2 dl grovriven morot (2 dl motsvarar ca 1 morot)
200 g färskost
2 msk vispgrädde (40 %)
salt
svartpeppar
Till garnering
125 g ansjovis
1/2 dl hackad gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1770 KJ / 423 kCal
Fett32.2 g
Salt3.62 g
Kolhydrater23.4 g
Protein9.4 g
Kommentarer