Cheesecakecrème med morot, dillgranola och ansjovis

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Cheesecakecrème med morot, dillgranola och ansjovis

Mixa granola med dill och smör och skapa en botten till en fräsch crème gjord på färskost, morot och citron. Toppa cheesecakecrèmen med ansjovis och gräslök och du har en spännande förrätt eller lägg upp på ett vackert fat och ställ på buffébordet.

Cheesecakecrème med morot, dillgranola och ansjovis

Ingredienser

4 portioner

Dillgranola

50 g  smör
2 dl  granola (gärna apple, orange & pumkin seed)
1/2   kruka dill

Cheesecakecrème

1/2   citron
2 dl  grovriven morot (2 dl motsvarar ca 1 morot)
200 g  färskost
2 msk  vispgrädde (40 %)
salt och svartpeppar

Till garnering

125 g  ansjovis
1/2 dl  hackad gräslök

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri granola.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri färskost och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost. Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1770 KJ / 423 kCal
Fett32.2 g
Salt3.62 g
Kolhydrater23.4 g
Protein9.4 g

Testa liknande recept

Ansjoviskringlor
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smördegssnittar med ansjovis och karamelliserad lök
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Getostbollar med tranbär
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äggsallad på kex med krispig anjsovis
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mannagrynsgröt med honung
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga