Cheesecakecrème med morot, dillgranola och ansjovis

0
0
Cheesecakecrème med morot, dillgranola och ansjovis

Mixa granola med dill och smör och skapa en botten till en fräsch crème gjord på färskost, morot och citron. Toppa cheesecakecrèmen med ansjovis och gräslök och du har en spännande förrätt eller lägg upp på ett vackert fat och ställ på buffébordet.

Skriv ut
Cheesecakecrème med morot, dillgranola och ansjovis

Ingredienser

4 portioner

Dillgranola

50 g
smör
2 dl
granola (gärna apple, orange & pumkin seed)
1/2
kruka dill

Cheesecakecrème

1/2
citron
2 dl
grovriven morot (2 dl motsvarar ca 1 morot)
200 g
färskost
2 msk
vispgrädde (40 %)
-
salt och svartpeppar

Till garnering

125 g
ansjovis
1/2 dl
hackad gräslök

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri granola.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri färskost och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost. Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1770 KJ / 423 kCal
Fett 32.2 g
Salt 3.62 g
Kolhydrater 23.4 g
Protein 9.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept