Kycklingpanna med grönt och fullkornspasta
Kycklingpanna med grönt och fullkornspasta är ett intressant och smakfullt receptet som du tillagar på under en timme. Denna läckra panna av kyckling, purjolök, tomater och soja serverar du med pasta, bröd och grönsallad.
Ingredienser
4 portioner
1 kg djupfrysta kycklingdelar t ex klubbor
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 - 1 1/2 tsk mald ingefära
1 1/2 dl matlagningsgrädde (15%)
2 dl vatten
1 msk soja
2 purjolökar
4 tomater
280 g fullkornspasta t ex fusili
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet och pastan.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt och bryn kycklingen i mjölkfritt margarin eller olja.
Ersätt sojan med balsamvinäger om du inte tål den.
Gör så här
Tips
Vill du ha en "smalare" rätt kan milda maten bytas ut mot mini mat, 7%.
Gröna tipset: Vill du hellre äta grönt kan kycklingen ersättas med 2 burkar bönor (à 400 g) t ex borlottibönor. Receptet är för 4 port.
Gröna tipset: Vill du hellre äta grönt kan kycklingen ersättas med 2 burkar bönor (à 400 g) t ex borlottibönor. Receptet är för 4 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2491 KJ / 595 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Minska på vattnet en aning så tyckte jag det blev mindre vattnigt.Tog lite paprika i också och lite färsk chili.Ris eller bulgur går också bra till,eller varför inte risonipasta.
Cecilia
2009-11-04Mycket gott. Bra idé att reda såsen som annars är för tunn.
Maria
2006-05-20Underbart! Jag tar burk-tomater som jag tärnar och tar spadet i burken istället för de 2 dl vatten. Då blir såsen lite tjockare, den kan bli litte vattnigt annars. Går bra till både pasta och ris. Verkligen JÄTTEGOTT!
Claudia
2005-07-04