Pernodbakad kyckling med clementiner och fänkål

5
1
Pernodbakad kyckling med clementiner och fänkål

Den saftiga ugnsbakade kycklingen får smak av citrus, muscovado och fänkål. Clementin, citron och apelsin ger kycklingen det där lilla extra, både sötma och syra. Kycklingen kan med fördel marineras över natten.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Pernodbakad kyckling med clementiner och fänkål

Ingredienser

4 portioner
1 kg kycklingdelar (t ex klubba, ben och lår)
1 dl Pernod eller ouzo
3 msk färskpressad citronjuice
3 msk färskpressad apelsinjuice
2 msk grov senap
3 msk ljust muscovadoråsocker
1 msk repade timjansblad
2 1/2 tsk fänkålsfrön
2 fänkål (à 250 g)
4 clementiner (à 100 g)
4 msk olivolja
2 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
hackad persilja till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Mona-britt

2021-03-19

Supergott

Näringsvärde per portion

Energi 2942 KJ / 703 kCal
Fett 47 g
Salt 487 g
Kolhydrater 17 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden