Pernodbakad kyckling med clementiner och fänkål

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Pernodbakad kyckling med clementiner och fänkål

Den saftiga ugnsbakade kycklingen får smak av citrus, muscovado och fänkål. Clementin, citron och apelsin ger kycklingen det där lilla extra, både sötma och syra. Kycklingen kan med fördel marineras över natten.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Pernodbakad kyckling med clementiner och fänkål

Ingredienser

4 portioner
1 kg  kycklingdelar (t ex klubba, ben och lår)
1 dl  Pernod eller ouzo
3 msk  färskpressad citronjuice
3 msk  färskpressad apelsinjuice
2 msk  grov senap
3 msk  ljust muscovadoråsocker
1 msk  repade timjansblad
2 1/2 tsk  fänkålsfrön
2   fänkål (à 250 g)
4   clementiner (à 100 g)
4 msk  olivolja
2 1/2 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
hackad persilja till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Supergott

Mona-britt

2021-03-19

Näringsvärde per portion

Energi2942 KJ / 703 kCal
Fett47 g
Salt4.87 g
Kolhydrater17 g
Protein51 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnskyckling med vitlök och broccoli
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rårörda tranbär
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Jerkmarinerade kycklingklubbor med molesås
Betyg 2.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chilirostade kycklinglår med klementiner
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oprahs favoritkyckling
Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga