Pernodbakad kyckling med clementiner och fänkål
Den saftiga ugnsbakade kycklingen får smak av citrus, muscovado och fänkål. Clementin, citron och apelsin ger kycklingen det där lilla extra, både sötma och syra. Kycklingen kan med fördel marineras över natten.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 kg kycklingdelar (t ex klubba, ben och lår)
1 dl Pernod eller ouzo
3 msk färskpressad citronjuice
3 msk färskpressad apelsinjuice
2 msk grov senap
3 msk ljust muscovadoråsocker
1 msk repade timjansblad
2 1/2 tsk fänkålsfrön
2 fänkål (à 250 g)
4 clementiner (à 100 g)
4 msk olivolja
2 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
hackad persilja till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2942 KJ / 703 kCal
Fett47 g
Salt4.87 g
Kolhydrater17 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Finns det något alkoholfritt man kan använda istället för Pernod?
Helena
2024-03-05Hej Helena! Du kan använda alkoholfritt matlagningsvin eller kycklingbuljong och lite extra fänkålsfrön. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-03-05Supergott
Mona-britt
2021-03-19