Kycklingpanna med blomkål och aprikoser
Denna currydoftande kycklingpanna piffar du till genom att smaksätta med aprikoser och sambal oelek. Blomkålen gör maträtten både matig och krispig. Servera med kokt ris och en sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1/2 blomkål
9 torkade aprikoser
500 g kycklingfilé
4 port ris
1 msk smör eller margarin
1 msk curry
1/2 tsk sambal oelek
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl crème fraiche
salt och peppar
Till servering
1/2 strimlad isbergssallad
1/2 tärnad gurka
2 tomater i klyftor
För alla
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener. Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Tips
Barnknepet: Blötlägg aprikoserna i varmt vatten ca 5 minuter. Mixa till en god puré att avrunda måltiden med. Eller servera till frukostfilen!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2325 KJ / 556 kCal
Fett14.5 g
Kolhydrater67.2 g
Protein38 g
Kommentar
Enkel rätt som passade oss perfekt. Gott med den krispiga blomkålen och de söta aprikoserna mot den lilla hettan i curryn och sambal oeleken.
Therés
2020-10-18