Kycklingpanna med blomkål och aprikoser
Denna currydoftande kycklingpanna piffar du till genom att smaksätta med aprikoser och sambal oelek. Blomkålen gör maträtten både matig och krispig. Servera med kokt ris och en sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1/2 blomkål
9 torkade aprikoser
500 g kycklingfilé
4 port ris
1 msk smör eller margarin
1 msk curry
1/2 tsk sambal oelek
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl crème fraiche
salt
peppar
Till servering
1/2 strimlad isbergssallad
1/2 tärnad gurka
2 tomater i klyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2325 KJ / 556 kCal
Fett14.5 g
Kolhydrater67.2 g
Protein38 g
Kommentar
Enkel rätt som passade oss perfekt. Gott med den krispiga blomkålen och de söta aprikoserna mot den lilla hettan i curryn och sambal oeleken.
Therés
2020-10-18