Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingnudlar

Ett uppskattat och snabblagat recept på kycklingnudlar. Koka nudlarna och stek den strimlade kycklingen med bambuskott. Servera med en klick sweet chili för att få fram ännu mer av den kryddiga asiatiska smaken.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten i en vid kastrull. Tillsätt de båda nudelpaketen (utom kryddpåsarna). Rör om så att nudlarna blir jämnkokta.
  2. Efter drygt 2 minuter är det dags att strö ner kryddpåsarna. Vänd runt, dra från värmen och lägg på lock.
  3. Skär kycklingköttet och bambuskotten i strimlor. Stek kycklingköttet i olja. Tillsätt bambuskotten mot slutet.
  4. Häll över nudlarna med ev vätska som är kvar (det ska inte vara speciellt mycket). Vänd runt så att allt blandar sig. Servera gärna med en klick sweet chili.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 6 dl vatten till nudlarna
  • 2 paket kycklingnudlar
  • 2 kycklingfiléer (à ca 130 g)
  • 1 burk bambuskott (à 200 g)
  • olja till stekning
  • ev 2 msk sweet chili
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info