Sallad med ädelost, päron och kycklinglever | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med ädelost, päron och kycklinglever

Sallad med ädelost, päron och kycklinglever är en charmant sallad med sälta. Bacon och rädisor tillför prima smak till salladen. Du rör lätt ihop en god dressing av balsamvinäger och olivolja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj sallad, rädisor, päron och tomater. Plocka salladen och låt den rinna av i ett durkslag. Ansa och skär rädisorna i halvor. Kärna ur päronen och skär dem, tomaterna och ädelosten i tärningar. 
  2. Lägg salladen i botten på ett fat och fördela grönsakerna och ädelosten ovanpå.
  3. Blanda en dressing av balsamvinäger och olivolja, smaksätt med salt och peppar.
  4. Knaperstek bacontärningarna och låt fettet rinna av i en sil.
  5. Stek kycklinglever i matfettet i en het stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar på båda sidorna.
  6. Lägg bacon och kycklinglever på salladsfatet, ringla över dressingen. Servera med bröd.

För alla

Gör mjölkproteinfri: byt ut ädelosten mot sojapålägg med lämplig smak. Välj mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Har du plockat svamp? Lägg till svamp i salladen!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 påsar blandad sallad (à 70 g)
  • 1 knippe rädisor
  • 2 päron
  • 2 tomater
  • 140 g ädelost
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 paket tärnat bacon
  • 400 g kycklinglever
  • 1 msk matfett
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan