Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Varm kycklingsallad med ruccola

Denna fulländade, varma kycklingsallad är både smarrig och mättande. Fördela bara krispig ruccola-, frissé- och rosésallad på tallrikar och strö över den marinerade, stekta levern. Servera med den himmelska såsen samt rostad baguette.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa kycklinglevern och torka den. Blanda vin, grovkrossade pepparkorn, krossad vitlök och lagerblad. Lägg levern i marinaden och låt stå några timmar eller över natten.
  2. Skölj sallatsbladen.
  3. Ta upp levern ur marinaden (spara den) och dela den i mindre bitar. Stek levern i olivolja ca 3 min. Vänd den några gånger. Krydda. Ta upp levern och håll den varm.
  4. Häll balsamvinäger i pannan och låt den koka upp. Tillsätt 3 msk av marinaden (för 4 port) och grädden och koka ytterligare ett par minuter.
  5. Fördela sallatsbladen och levern på tallrikar. Häll över såsen och severa genast med rostad baguette.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 225 g kycklinglever
  • 2 dl vitt vin
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 1 kruka ruccolasallad (à ca 125 g)
  • några rosésalladsblad
  • några frisésallad
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 4 msk vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1180 kJ / 280 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer