Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingleversallad med krutonger

Tillaga den här fräscha och matiga salladen för att servera som lunch en varm dag. I salladen hittar du en livfull blandning av knaperstekt bacon, rödlök, krutonger och kycklinglever. Garnerna med granatäpple och cornichons och salladen är komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj levern väl. Låt rinna av i ett durkslag. Torka försiktigt av den med hushållspapper.
  2. Hetta upp en stor stekpanna med 2/5 av oljan. Salta och peppra levern generöst och stek den runt om, 3-4 minuter på varje sida. Tillsätt balsamvinägern på slutet och låt den "koka in". Varmhåll.
  3. Strimla och knaperstek baconet. Halvera tomaterna. Skala, dela och strimla löken. Blanda tomat, lök, sallad och krutonger med resten av olivolja och vinäger. Salta och peppra.
  4. Lägg salladen på ett stort fat och fördela den brynta kycklinglevern och bacon på. Garnera ev med cornichoner och granatäppelkärnor.

För alla

Gör glutenfri, om krutongerna utesluts eller byts mot glutenfria.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i krutongerna.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 200 g tinad kycklinglever
  • 2 1/2 msk mild olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 paket bacon (à 140 g)
  • 1/2 ask gula och/eller röda körsbärstomater
  • 1/2 rödlök
  • 50 g spröda salladsblad
  • 1 dl krutonger med örtsmak
  • 1 msk vitvinsvinäger
Till servering
  • ev 1/2 dl cornichon
  • ev 1/2 granatäpple till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?