Kycklinglårfilé med krämig tacopotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklinglårfilé med krämig tacopotatis

Den saftiga och möra kycklingen passar utmärkt ihop med den nykokta och krämigt tacokryddade potatisröran. Servera allt tillsammans med svalkande gurkstavar och garnera med lite persilja. Vips så har du en mumsig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär potatisen i bitar och koka den.
  3. Smaksätt kycklinglårfi léerna med kryddorna. Bryn dem i olivoljan i en stekpanna.
  4. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen. Stek tills innertemperaturen är 72˚C, ca 15 minuter.
  5. Skär gurkan i stavar.
  6. Blanda den nykokta potatisen med crème fraiche och krydda med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med potatis och gurka och strö över hackad persilja.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: blanda laktosfri crème fraiche med 1 msk tacokrydda (för 4 port).
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ och blanda med 1 msk tacokrydda (för 4 port).

Tips

Stek gärna kycklingen med lite extra krydda som spiskummin, chilipulver eller vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 8 kycklinglårfiléer
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 1 msk olja
  • 1 gurka
  • 2 dl crème fraiche med tacosmak
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3074 kJ / 733 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept