Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Plommon- och chokladterrin

Stilig och sagolik efterrätt med smaker av choklad och katrinplommon. Låt chokladsmeten stå i frysen minst fyra timmar innan du serverar den i färdiga skivor. Plommon- och chokladterrinen kommer imponera på varenda middagsgäst!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka katrinplommonen och lägg i en skål. Häll över konjaken och låt stå cirka 1 timme.
  2. Vispa äggulor och florsocker pösigt.
  3. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i vattenbad eller i mikrovågsugn, full effekt (max 800 W) 1-1 1/2 minut. Låt svalna något.
  4. Blanda ner chokladen och katrinplommonen med konjaken i äggpöset.
  5. Vispa grädden till ett fast skum.
  6. Klä en avlång form, cirka 1 1/2 l (för 12 port), invändigt med plastfolie. Bred knappt hälften av grädden runt formens kanter och i botten.
  7. Vänd ner resterande grädde i chokladsmeten. Fyll formen med chokladsmeten och täck med plastfolie. Låt stå i frysen minst 4 timmar.
  8. Ta ut formen ca 15 minuter innan servering och skär upp chokladterrinen i skivor.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 1 påse katrinplommon (à 200 g)
  • 1/2 dl konjak
  • 4 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 200 g mörk choklad typ blockchoklad
  • 5 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?