Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingburgare med sötsur plommondressing

Minutfilé gör det enkelt att lyckas med kycklingburgaren! Servera med sötsur plommondressing som du gör i mixern, pak-choi, koriander och sesamfrön. För ännu mer smak, lägg till färsk mynta och tunt hyvlade morötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla katrinplommonen. Skala vitlöken och ingefäran, skiva vitlöken och riv ingefäran.
  2. Mixa plommon, vitlök, ingefära, sweet chilisås, äppeljuice, vinäger och soja till en slät och krämig dressing. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Ansa och skiva salladslöken tunt. Blanda den med plommondressingen.
  4. Grilla kycklingfiléerna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera filéerna i grillat hamburgerbröd med tillbehören.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.

Tips

Gott till är också mynta och tunt hyvlade morötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 katrinplommon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 dl drickfärdig äppeljuice
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • salt och svartpeppar
  • 4 salladslökar
  • 4 minutfiléer av kyckling
Till servering
  • hamburgerbröd
  • pak choi
  • koriander
  • sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1939 kJ / 462 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer