Kycklingburgare med sötsur plommondressing
Minutfilé gör det enkelt att lyckas med kycklingburgaren! Servera med sötsur plommondressing som du gör i mixern, pak-choi, koriander och sesamfrön. För ännu mer smak, lägg till färsk mynta och tunt hyvlade morötter.
Ingredienser
4 portioner
10 katrinplommon
2 vitlöksklyftor
1 msk färskriven ingefära
1 msk sweet chilisås
1 dl drickfärdig äppeljuice
1 msk vitvinsvinäger
1 msk japansk soja
salt
svartpeppar
4 salladslökar
4 minutfiléer av kyckling
Till servering
hamburgerbröd
pak choi
koriander
sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1939 KJ / 462 kCal
Fett6 g
Salt1.4 g
Kolhydrater56 g
Protein43 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fantastiskt gott! Enkelt att göra och vilka smaker 👍🏼👌🏼
Marina
2020-05-17