Gyllene och saftig kyckling står på kvällens meny. Vi har här valt att servera den med ugnsrostad sötpotatis ihop med lite andra härliga grönsaker. För att binda ihop proteinet med kolhydraterna äts detta ihop med en majonnäs som smaksatts med lite sesamfrön. En oslagbar kombo vill vi lova!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
19 2020
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Joel
5/6/2020Tror aldrig jag lyckats göra sötpotatis/potatis o ugn på 25 minuter, varför inte skriva hur lång tid det tar på riktigt.
Redaktionen ICAse
5/7/2020Hej Joel! Det är alltid knepigt med tid i ugnen eftersom alla ugnar är olika, därför skriver vi ca min. Här påverkas ju även tiden av hur tjocka klyftor du skär. Hoppas det smakade gott trots väntan. Hälsningar Ulrika
Åsa jenny kerst
5/4/2020Hej! Är sötpotatisen odlad i Sverige ? annars konstigt att man inte använder inhemskt odlade potatis i klimatkassen. //Åsa
Redaktionen ICAse
5/12/2020Hej Åsa! Nu vet jag tyvärr inte vilken sötpotatis du fick med i din matkasse. Generellt när det gäller grönsaker och frukter i Klimatkassen så gör årstidsväxlingar och säsong att vi inte kan använda svenska varor året runt. Vissa tider på året är det mindre klimatavtryck från svenska råvaror och andra tider på året är det mer effektivt ur klimatsynpunkt att välja grönsaker/frukter odlade i andra länder. Hälsningar Elina