UNDER 45 MIN | Medel

Kycklinglår i ugn med sesamdipp

Gyllene och saftig kyckling står på kvällens meny. Vi har här valt att servera den med ugnsrostad sötpotatis ihop med lite andra härliga grönsaker. För att binda ihop proteinet med kolhydraterna äts detta ihop med en majonnäs som smaksatts med lite sesamfrön. En oslagbar kombo vill vi lova!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C (gärna varmluft).
  2. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna.
  3. Ansa och skölj purjolöken och skär den i stora bitar. Tvätta sötpotatisen och skär dem i klyftor.
  4. Lägg sötpotatisen, morötter och kyckling i en långpanna och krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen först i 15 minuter.
  5. Lägg sedan på purjolöken och stek ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 82˚C inne vid benet.
  6. Blanda majonnäs och sesamfrö.
  7. Servera kycklingen med ugnsgrönsaker, majonnäsdipp och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Rosta sesamfröna gyllenbruna i en torrstekpanna så får de en nötig och god smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 kycklinglår med ben
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1/2 purjolök
  • 1 kg sötpotatis
  • 150 g minimorötter
  • salt
  • peppar
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 2 msk sesamfrö

Näringsvärde
Per portion

Energi 3172 kJ / 758 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept