Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingköttbullar med saffransinkokt fänkål och morötter

Vem älskar inte köttbullar till jul? I detta recept får kycklingköttbullar sällskap av ett riktigt nyttigt och grönt tillbehör. Den järnrika fänkålen blir tillsammans med morot, lök, spenat och saffran en smakrik och väldoftande grönsaksrätt som passar till det mesta på julbordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Skala och skiva lök och morötter.
  2. Fräs grönsakerna i oljan i en kastrull. Tillsätt saffran, vinäger och buljong. Sjud grönsakerna mjuka under lock och lyft sedan upp dem ur buljongen. 
  3. Koka ner buljongen till hälften. Smaka av med salt och peppar och rör ner olivoljan.
  4. Lägg tillbaka grönsakerna i buljongen och vänd ner spenaten. 
  5. Till servering: Värm köttbullarna enligt anvisningen på förpackningen. Servera köttbullarna med grönsakerna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen/fonden och köttbullarna.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 2 fänkål
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 msk olja
  • 1/2 g saffran
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 3 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 65 g babyspenat
Till servering
  • ca 350 g kycklingköttbullar eller köttbullar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 744 kJ / 178 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer