Kycklingköttbullar med saffransinkokt fänkål och morötter
Vem älskar inte köttbullar till jul? I detta recept får kycklingköttbullar sällskap av ett riktigt nyttigt och grönt tillbehör. Den järnrika fänkålen blir tillsammans med morot, lök, spenat och saffran en smakrik och väldoftande grönsaksrätt som passar till det mesta på julbordet.
Ingredienser
8 bufféportioner
2 fänkål
1 gul lök
2 morötter
1 msk olja
1/2 g saffran
3 msk äppelcidervinäger
3 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt och svartpeppar
2 msk olivolja
65 g babyspenat
Till servering
ca 350 g kycklingköttbullar eller köttbullar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen/fonden och köttbullarna.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi744 KJ / 178 kCal
Fett12 g
Salt2.04 g
Kolhydrater8 g
Protein7 g
Kommentarer