Kycklingklubbor med krispiga grönsaker

7
0
Kycklingklubbor med krispiga grönsaker

Knaperstekta kycklingklubbor paras här ihop med fräscha, krispiga grönsaker för en härligt somrig måltid. Gurka och morot skivas tunt för att ge rätten den perfekta crunchen, och peppriga rädisor tillför lite extra bett. Till kycklingen serveras ris och krämig bearnaisecrème fraiche.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2016

Kycklingklubbor med krispiga grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

4 kycklingklubbor
1 msk olja
salt och peppar
4 port ris eller annat gryn

Grönsaker

1/2 gurka
1 morot
125 g rädisor
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl crème fraiche bearnaise

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Blanda grönsakerna med vinägrett eller med crème fraichen.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2677 KJ / 636 kCal
Fett 36.5 g
Salt 2.97 g
Kolhydrater 49.5 g
Protein 26.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden