Kycklingklubbor med krispiga grönsaker
Knaperstekta kycklingklubbor paras här ihop med fräscha, krispiga grönsaker för en härligt somrig måltid. Gurka och morot skivas tunt för att ge rätten den perfekta crunchen, och peppriga rädisor tillför lite extra bett. Till kycklingen serveras ris och krämig bearnaisecrème fraiche.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2016
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
4 kycklingklubbor
1 msk olja
salt och peppar
4 port ris eller annat gryn
Grönsaker
1/2 gurka
1 morot
125 g rädisor
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl crème fraiche bearnaise
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Blanda grönsakerna med vinägrett eller med crème fraichen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2677 KJ / 636 kCal
Fett36.5 g
Salt2.97 g
Kolhydrater49.5 g
Protein26.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer