Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingklubba med wok

Kycklingklubba med wok är ett trevligt kycklingrecept med asiatiska smaker. Saftiga kycklingklubbor steks i ugn och serveras med ris och smaksatta wokgrönsaker innehållande riven ingefära, soja, honung och pressad limesaft.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Ställ in formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills köttsaften är klar.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Dressing: Skala och riv ingefäran. Blanda den med soja, honung och pressad limesaft.
  5. Stek grönsakerna på högsta värmen i oljan ca 5 minuter. Salta, peppra och häll på dressingen.
  6. Servera kycklingen med woken och riset.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 kycklingklubbor
  • salt och peppar
  • 4 portioner ris (eller annat gryn)
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk honung
  • 1 lime
  • 500 g wokgrönsaker
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1907 kJ / 456 kCal