Kycklingklubba med svartrötter och äppelgräddsås

Svartrötter är en spännande rotfrukt och tillsammans med palsternacka och potatis blir det en magnifik kombination. Dessa rostas i ugnen, tillsammans med kycklingen, för en krispig yta. Till detta avnjuts en slät och sötaktig sås där sötman kommer från äpplet som är en av huvudingredienserna. Låt det väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016

Ingredienser
4 portioner
Kyckling
4 kycklingklubbor
1/2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Rotfrukter
375 g svartrötter
500 g palsternackor
450 g potatis (gärna cecile)
1 msk olivolja
1/2 kruka persilja
Sås
1 gul lök
1 rött äpple
1/2 msk olja
2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 tsk timjan
Gör så här
00:30:00
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3249 KJ / 773 kCal
Fett45 g
Salt2.31 g
Kolhydrater56 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stHej Robin! Hoppas det blev gott och gick bra! Hälsningar Michelle
Ica-köket
I vår matkasse(Inspiration) fick vi fyra färska kycklingklubbor.
Robin
Kycklingklubba med svartrötter och äppelgräddsås 4 kycklingklubbor i receptet , leverans av 3 st frysta kycklinksklubbor en blir utan denna middag, komentera inte att vi ska dela på klubborna,
Ulla