Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Massamun curry med kyckling

Här bjuder vi på saftiga kycklingklubbor och curry som smakmässigt drar lite åt det thailändska hållet. Stek kycklingen i ugn och tillaga den aptitretande currygrytan av blomkål, massamun curry, kycklingbuljong, lök och spenat. Servera med kokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen i saltat vatten.
  3. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen 25-30 minuter eller
    tills innertemperaturen är 82°C. Kontrollera att kycklingen är ordentligt genomstekt genom att skära lite i den. Saften ska vara klar, inte rosa.
  4. Skär blomkålen i små buketter. Skala och hacka löken.
  5. Häll massamun curry i en kastrull tillsammans med kycklingbuljongen och löken. Koka upp. Lägg i blomkålen och låt
    småputtra ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd ner spenaten i grytan.
  7. Servera blomkålsgrytan med kyckling och kokt potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 4 kycklingklubbor
  • salt och peppar
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 rödlök
  • 400 ml massamun curry
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2391 kJ / 572 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer