Kycklingkebab med libabröd och picklad lök

8
1 Klimatsmart
Kycklingkebab med libabröd och picklad lök

Att äta med händerna är ett lite roligare sätt att få i sig middagen. Kycklingkebaben läggs i libabröden ihop med tillbehör så som snabbinlagd rödlök, tomater, sallad och upphettade pimiento de padron. Ät ihop med en generös klick av hummus och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2022

Kycklingkebab med libabröd och picklad lök

Ingredienser

2 portioner
1 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
2 krm strösocker
1 bifftomat
1 kruka röd/grön sallad
1 förp kycklingkebab (à 275 g)
100 g pimiento de padron
2 tsk olivolja
2 libabröd (orientaliskt tunnbröd)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1 förp hummus (à 200 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt libabröd mot glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Krydda kebaben med lite chiliflakes.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Annika

2020-11-11

Goda smaker, lätt att göra. Använde kycklingfilé i bitar med kebabkrydda i stället. Brödet var ingen höjdare, lite ”mastigt” för min smak.

Näringsvärde per portion

Energi 4032 KJ / 963 kCal
Fett 52 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 68 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden