Kycklingkebab med libabröd och picklad lök

5
1 Klimatsmart
Kycklingkebab med libabröd och picklad lök

Att äta med händerna är ett lite roligare sätt att få i sig middagen. Kycklingkebaben läggs i libabröden ihop med tillbehör så som snabbinlagd rödlök, tomater, sallad och upphettade pimiento de padron. Ät ihop med en generös klick av hummus och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2020

Kycklingkebab med libabröd och picklad lök

Ingredienser

2 portioner
1
rödlök
1 msk
vitvinsvinäger
1 krm
salt
2 krm
strösocker
2
tomater
1
kruka röd/grön sallad
1
förp kycklingkebab (à 275 g)
100 g
pimiento de padron
2 tsk
olivolja
2
libabröd (orientaliskt tunnbröd)
1
förp hummus (à 200 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Annika

11/11/2020

Goda smaker, lätt att göra. Använde kycklingfilé i bitar med kebabkrydda i stället. Brödet var ingen höjdare, lite ”mastigt” för min smak.

Näringsvärde per portion

Energi 3372 KJ / 809 kCal
Fett 42 g
Salt 2 g
Kolhydrater 63 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept