Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklingkebab med banansalsa

Denna lyxiga kycklingkebab med mumsig banansalsa passar utmärkt som entré- eller supérätt. Hetta snabbt upp spett med citrusmarinerad kyckling, zucchini och tomat och lägg dem på salladsblad med din sötsyrliga salsa. En perfekt smakupplevelse!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Dela kycklingfiléerna på längden och lägg dem på ett fat. Blanda rivet skal av lime med hälften av llimejuicen, 1 msk olja, salt och peppar. Häll det över kycklingen eller pensla med marinaden. Låt ligga ca ½ timme.
  2. Skala och tärna bananen och lägg i en skål. Droppa över resten av limesaften och strö över lite råsocker. Rör om.
  3. Skala och hacka löken och blanda med bananen tillsammans med persilja, kapris, finhackad chili och ca 1 dl tärnad zucchini. Häll över 1 msk olivolja. Låt stå kallt.
  4. Bryn kycklingfiléerna i en panna i lite olja. Salta och peppra. Dela dem i 2-3 cm långa bitar och trä upp på korta träspett tillsammans med zucchiniskivor och en tomat. Pensla med marinaden. Hetta upp spetten under grill innan de serveras.
  5. Bryt av några sallatsblad och lägg på fyra tallrikar. Fördela hälften av salsan i bladen och lägg 2 spett på varje. Lägg resten av salsan över spetten. Servera som entré eller liten supérätt, gärna med rostad baguette.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färsk eller fryst kycklingfilé
  • saft och rivet skal av 1 lime
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 bananer
  • 1/2 tsk råsocker
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk hackad persilja eller koriander
  • 1 msk kapris
  • 3/4 röd chilipeppar
  • 1 zucchini
  • 8 körsbärstomater
  • 1 romansallat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1460 kJ / 350 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden