Fried chicken

60
11
Fried chicken

Att fritera kyckling hemma är lite pyssligt med dubbel panering och fritering, men arbetet ger ovanligt god utdelning. Detta recept är inspirerat av amerikansk friterad kyckling där paneringen innehåller cornflakes. Servera din ”fried chicken” med en rökig BBQ majonnäsdipp.

Skriv ut
Fried chicken

Ingredienser

6 portioner
2
vitlöksklyftor
1
citron
1 msk
paprikapulver
1/2 tsk
chilipulver
1 1/2 dl
filmjölk
2
ägg
600 g
kycklingfiléer (gärna små och fina filéer)

Panering

2 1/2 dl
cornflakes
2 1/2 dl
ströbröd

Majjodip

2
gula lökar
2 msk
olja
2 msk
rökig bbq-sås
1 1/2 dl
majonnäs

Till fritering

olja

För alla

Läs noga innehållet på såsen. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fil.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Thomas

11/13/2020

Funkar fint i airfryern också. 180grader i ca 20min. Blev super gott 🤗

Redaktionen ICAse

11/19/2020

Hej Thomas! Tack för att du delar med dig av ditt tips om airfryern! ❤ Hälsningar Elina

Joel

9/21/2020

Ska kycklingen lagas innan eller blir den tilllagad under friteringen?

Redaktionen ICAse

9/22/2020

Hej Joel! Nej, kycklingen ska inte tillagas innan utan den (precis som du skriver) tillagas när den friteras. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Fredrik

9/14/2020

Bra frityr recept, blir riktigt cruncy! Rekommenderar att man saltar både kycklingen och frityrsmeten för mer smak.

Näringsvärde per portion

Energi 2165 KJ / 517 kCal
Fett 32 g
Salt 0.85 g
Kolhydrater 27 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept