Fried chicken

78
17
Fried chicken

Att fritera kyckling hemma är lite pyssligt med dubbel panering och fritering, men arbetet ger ovanligt god utdelning. Detta recept är inspirerat av amerikansk friterad kyckling där paneringen innehåller cornflakes. Servera din ”fried chicken” med en rökig BBQ majonnäsdipp.

Skriv ut
Fried chicken

Ingredienser

6 portioner
2
vitlöksklyftor
1
citron
1 msk
paprikapulver
1/2 tsk
chilipulver
1 1/2 dl
filmjölk
2
ägg
600 g
kycklingfiléer (gärna små och fina filéer)

Panering

2 1/2 dl
cornflakes
2 1/2 dl
ströbröd

Majjodip

2
gula lökar
2 msk
olja
2 msk
rökig bbq-sås
1 1/2 dl
majonnäs

Till fritering

olja

För alla

Läs noga innehållet på såsen. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fil.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Alexander

2021-04-07

Det verkar inte finnas något salt i receptet.

Katarina

2021-04-02

Barnens favorit! Gjort det här receptet flera gånger, blir alltid bra! Tar dock mycket mindre majonnäs än vad det står till dipen och den blir jättebra.

Helena

2021-03-31

Salt och pressad citron på kycklingen efter fritering, blev jättegott! Tyvärr skar sig majonäsen för mig med men vi vispade och doppade i ”såsen” som var god ändå....

Näringsvärde per portion

Energi 2165 KJ / 517 kCal
Fett 32 g
Salt 0.85 g
Kolhydrater 27 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept