Fried chicken
Att fritera kyckling hemma är lite pyssligt med dubbel panering och fritering, men arbetet ger ovanligt god utdelning. Detta recept är inspirerat av amerikansk friterad kyckling där paneringen innehåller cornflakes. Servera din ”fried chicken” med en rökig BBQ majonnäsdipp.
Ingredienser
6 portioner
2 vitlöksklyftor
1/2 citron
1 msk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
3/4 tsk salt
1 dl filmjölk
2 ägg
600 g kycklingfiléer (gärna små och fina filéer)
Panering
3 dl cornflakes
2 dl ströbröd
Majjodip
2 gula lökar
2 msk olja
2 msk rökig bbq-sås
1 1/2 dl majonnäs
Till fritering
olja
För alla
Läs noga innehållet på såsen. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fil.
Receptet uppdaterat februari 2024.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2165 KJ / 517 kCal
Fett32 g
Salt0.85 g
Kolhydrater27 g
Protein30 g
Kommentarer
Behövs tillägg av salt i receptet
Lovisa
2024-02-10Hej Lovisa! Våra kockar har nu sett över receptet och justerat så att bland annat salt är tillagt. Hoppas du vill prova receptet igen. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-02-20Kan man använda Airfryer?
Karolina
2024-02-01Hej Karolina! Det är inget vi har testat men det borde gå fint! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-01Fantastiskt gott saltade extra och dubbel doppade i smeten och rullade i crunchet såå gott.
Helena
2023-12-02