Fried chicken

124
20
Fried chicken

Att fritera kyckling hemma är lite pyssligt med dubbel panering och fritering, men arbetet ger ovanligt god utdelning. Detta recept är inspirerat av amerikansk friterad kyckling där paneringen innehåller cornflakes. Servera din ”fried chicken” med en rökig BBQ majonnäsdipp.

Fried chicken

Ingredienser

6 portioner
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 msk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
1 1/2 dl filmjölk
2 ägg
600 g kycklingfiléer (gärna små och fina filéer)

Panering

2 1/2 dl cornflakes
2 1/2 dl ströbröd

Majjodip

2 gula lökar
2 msk olja
2 msk rökig bbq-sås
1 1/2 dl majonnäs

Till fritering

olja

För alla

Läs noga innehållet på såsen. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fil.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

124

Kommentarer

Adriana

2021-12-12

Smakade nästan ingenting. Behöver kryddas mycket mer! Annars var kycklingen krispig och fin.

Jonas

2021-11-17

Vart bra även om det tog lång tid. Hade även i bbq sås i dippen så vart den godare

Sigurdur

2021-10-18

Alltså det behövs mycket mer kryddor och salt, paneringen blev bra men smaka mest citron och bara lite paprika.

Näringsvärde per portion

Energi 2165 KJ / 517 kCal
Fett 32 g
Salt 0.85 g
Kolhydrater 27 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Skumbollar
Studenttårta
Bubble tea
Rabarberbulle
Krämbulle