Kycklinggryta med tomat och pesto
Att vända ner lite pesto i såsen är ett fantastiskt enkelt och gott sätt att tillföra smak på, och det är precis det vi ska göra ikväll. Resultatet? En smarrig rätt som går hem hos hela familjen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
700 g kycklinginnerfilé
1/2 msk olja
salt
peppar
1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
1/2 dl vatten
2 msk chilisås
4 msk basilikapesto
65 g färsk spenat
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2408 KJ / 579 kCal
Fett16 g
Salt2.8 g
Kolhydrater56 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mina två barn och min jättekräsna man åt med glädje, så plus till Ica! För egen del är jag galet svag för basilikapesto - jättegod rätt :)
Eveliina
2024-06-12Gott men valde själv att ha i sambal. Dock hade jag nog hoppat över vattnet för att få en tjockare sås. Inte heller jätte passande i en familjekasse så hade inte i spenaten utan valde att ha den vid sidan om
Erika
2024-06-07Sluta med Bodil in bag. Värdelöst.
Lina
2024-06-07Hej Lina! Tyvärr är det det enda riset i lagom förpackning att skicka. (Förut när vi skickade 1 kg ris så svämmade det över i folks skafferier.) Mitt tips är att klippa upp påsen innan du kokar riset. På så sätt får du portionerat ris men slipper slabbet med att klippa upp påsen när den är varm! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-07