Kycklinggryta med tomat och pesto
Att vända ner lite pesto i grytbasen är ett fantastiskt enkelt och gott sätt att tillföra smak på, och det är precis det vi ska göra ikväll. Resultatet? En smarrig rätt som går hem hos hela familjen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
700 g kycklinginnerfilé
1/2 msk olja
salt
peppar
1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
1/2 dl vatten
2 msk chilisås
4 msk basilikapesto
65 g färsk spenat
1 gurka
För alla
Kontrollera noga innehållet i pastasåsen och peston.
Fri från laktos och gluten.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2408 KJ / 579 kCal
Fett16 g
Salt2.8 g
Kolhydrater56 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kopkpuukj k pu nu pågår på
Oscar
2024-04-30Gott
Gun
2024-03-22ICAs matkasse får mig aldrig sluta att häpna! Äter folk sånt här? På riktigt? Eller försöker ICAs kockar få till något som de tror folk äter? Och gillar? Inga recept i någon av de 2 matkassar vi provat har varit värda att kalla recept. Öppna en burk pastasås och blanda med en burk färdig pesto???? Det är ju synd på råvarorna...
Örjan
2024-03-20