UNDER 45 MIN | Enkel

Snabb kycklinggryta med ris

Att laga snabbt behöver inte utesluta goda smaker! Den stekta kycklingen smaksätts här med en pestobaserad sås, och ihop med det milda riset blir detta en fullpott. Spenat och gurka finns såklart även med för en extra grön boost till rätten!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen (om fryst används).
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Sänk värmen och rör i crème fraiche och mjölk blandad med majsstärkelse.
  5. Koka upp och rör i pesto och spenat. Sjud i ca 3 minuter.
  6. Skär gurkan i stavar.
  7. Servera grytan med gurka och ris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och mjölkdryck till mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g kycklinginnerfilé
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 burk pesto basilika (à 130 g)
  • 65 g spenat
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • 4 port ris
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk majsstärkelse

Näringsvärde
Per portion

Energi 2832 kJ / 673 kCal