Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklinggratäng med purjolök, dijonsenap och ost

Kycklinggratäng med purjolök, dijonsenap och ost är en bastant middagsrätt som passar hela familjen mitt i veckan. Servera den väldoftande, gula gratängen med ris och sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingfilén om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Strimla purjolöken.
  4. Lägg kycklingfilén i en ugnssäker form. Blanda ost och dijonsenap och bred på kycklingfiléerna. 
  5. Blanda grädde, buljong, salt och grovmalen svartpeppar Häll i formen tillsammans med purjolöken och tillaga i ugnen ca 30 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är ca 72°C.
  6. Koka riset i saltat vatten enligt förpackningens anvisning
  7. Häll av såsen från kycklingen i en kastrull och red den med majsstärkelse.
  8. Servera kycklingen med ris och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 purjolök
  • 2 dl riven ost (2 dl motsvarar ca 80 g)
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1/2 tsk salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 3 dl ris
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2590 kJ / 619 kCal
Läs mer om näringsvärden