Kycklinggratäng med purjolök, dijonsenap och ost
Kycklinggratäng med purjolök, dijonsenap och ost är en bastant middagsrätt som passar hela familjen mitt i veckan. Servera den väldoftande, gula gratängen med ris och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2011
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfilé
1 purjolök
2 dl riven ost (2 dl motsvarar ca 80 g)
2 msk dijonsenap
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 tsk salt
grovmalen svartpeppar
3 dl ris
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2590 KJ / 619 kCal
Kommentarer
Jätte gott o komma lätt göra om detta.. Men 30 min räcker inte till.. räkna med mer än så. Men annars va d ok =)
Valentina
2011-06-18Jag tyckte detta var riktigt gott, tiden var snålt tilltagen tycker jag också. Jag valde att bryna kycklingen lite innan så att den fick lite färg men trots det räckte inte tiden.
Thomas
2011-03-13Hej! Öka temperaturen till 225 grader nästa gång, så blir den nog klar på den tiden. Tyvärr är det ofta så att temperaturen är lågt satt i många recept, speciellt kycklingrecept, antagligen p g a att kycklingen inte ska bli torr. Nu är jag en van matlagare så jag "räknar" själv ut att det inte stämmer, men det är precis som du skriver, ett recept ska man kunna följa. Lycka till nästa gång om du provar rätten igen!
Marie
2011-03-10