Kycklinggratäng med purjolök, dijonsenap och ost

37
4
Kycklinggratäng med purjolök, dijonsenap och ost

Kycklinggratäng med purjolök, dijonsenap och ost är en bastant middagsrätt som passar hela familjen mitt i veckan. Servera den väldoftande, gula gratängen med ris och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2011

Kycklinggratäng med purjolök, dijonsenap och ost

Ingredienser

4 portioner
600 g kycklingfilé
1 purjolök
2 dl riven ost (2 dl motsvarar ca 80 g)
2 msk dijonsenap
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 tsk salt
grovmalen svartpeppar
3 dl ris
1 tsk majsstärkelse (Maizena)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Valentina

2011-06-18

Jätte gott o komma lätt göra om detta.. Men 30 min räcker inte till.. räkna med mer än så. Men annars va d ok =)

Thomas

2011-03-13

Jag tyckte detta var riktigt gott, tiden var snålt tilltagen tycker jag också. Jag valde att bryna kycklingen lite innan så att den fick lite färg men trots det räckte inte tiden.

Marie

2011-03-10

Hej! Öka temperaturen till 225 grader nästa gång, så blir den nog klar på den tiden. Tyvärr är det ofta så att temperaturen är lågt satt i många recept, speciellt kycklingrecept, antagligen p g a att kycklingen inte ska bli torr. Nu är jag en van matlagare så jag "räknar" själv ut att det inte stämmer, men det är precis som du skriver, ett recept ska man kunna följa. Lycka till nästa gång om du provar rätten igen!

Näringsvärde per portion

Energi 2590 KJ / 619 kCal
Läs mer om näringsvärden