UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Kycklinggryta med salsiccia

Addera ett extra element till din kycklinggryta genom att stoppa ner lite skuren salsiccia! Köttet steks först i en gryta innan vatten och pastasås gör dem sällskap. Den lite syrliga och tomatbaserade grytan passar utmärkt ihop med kokt ris och fräscha tomater!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär korven i skivor och kycklingen i strimlor. 
  3. Bryn korv och kyckling runtom i oljan i en stekpanna. Tillsätt vatten och pastasås, koka upp och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär tomaterna i klyftor.
  5. Servera kycklinggrytan med ris och tomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och pastasåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 240 g salsiccia
  • 2 kycklingfiléer
  • 390 g pastasås med basilika
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
Att ha hemma
  • 4 port ris
  • 1 msk olja
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2267 kJ / 542 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept