Kycklinggryta med rostat grönt
En kärleksfullt tillagad gryta med kycklinglårfilé och tomat med härligt rostad blomkål, broccoli och endive som tillbehör. Passa på att blanda ner några oliver med grönsakerna. När de får torka i ugnen blir de koncentrerade i smaken. Riktig comfort food!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 selleristjälk
400 g kycklinglårfilé
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 msk balsamvinäger
1/2 tsk chiliflakes
Rostat grönt
250 g broccoli
1/2 litet blomkålshuvud (à ca 400 g)
1 endive (ca 200 g)
1 dl urkärnade kalamataoliver
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1489 KJ / 356 kCal
Fett22 g
Salt2.6 g
Kolhydrater13 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegod gryta! Jag lade till några hackade aprikoser för att balansera syran i tomaterna och strävheten i det rostade gröna. Blev riktigt mumsigt.
Maria
2015-02-27