Kycklinggryta med rostat grönt

7
1
Kycklinggryta med rostat grönt

En kärleksfullt tillagad gryta med kycklinglårfilé och tomat med härligt rostad blomkål, broccoli och endive som tillbehör. Passa på att blanda ner några oliver med grönsakerna. När de får torka i ugnen blir de koncentrerade i smaken. Riktig comfort food!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Kycklinggryta med rostat grönt

Ingredienser

4 portioner
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 selleristjälk
400 g kycklinglårfilé
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 msk balsamvinäger
1/2 tsk chiliflakes

Rostat grönt

250 g broccoli
1/2 litet blomkålshuvud (à ca 400 g)
1 endive (ca 200 g)
1 dl urkärnade kalamataoliver
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
2 krm salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Byt bulgur mot ris, quinoa eller glutenfri couscous.

Gör så här

Tips

Torka oliverna separat på en plåt i ugnen på 100°C ca 1 timme, hacka och strö över vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Maria

2015-02-27

Jättegod gryta! Jag lade till några hackade aprikoser för att balansera syran i tomaterna och strävheten i det rostade gröna. Blev riktigt mumsigt.

Näringsvärde per portion

Energi 1489 KJ / 356 kCal
Fett 22 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 13 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden