Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklinggryta med rostat grönt

En kärleksfullt tillagad gryta med kycklinglårfilé och tomat med härligt rostad blomkål, broccoli och endive som tillbehör. Passa på att blanda ner några oliver med grönsakerna. När de får torka i ugnen blir de koncentrerade i smaken. Riktig comfort food!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rostat grönt: Ansa och skär broccoli och blomkål i buketter. Skär endiven i 4 klyftor (för 4 portioner). Lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Blanda med oliver, citronskal och citronjuice, olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär sellerin i cm-stora bitar. Skär kycklingen i ca 2 x 2 cm stora bitar.
  4. Bryn kycklingen runt om i hälften av oljan i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta.
  5. Fräs lök och vitlök mjuka i resten av oljan i stekpanna. Lägg över i grytan.
  6. Tillsätt selleri, krossade tomater, lagerblad, timjan, balsamvinäger och chiliflakes. Låt småkoka under lock ca 10 minuter.
  7. Servera gärna grytan och grönsakerna med buljongkokt bulgur.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Byt bulgur mot ris, quinoa eller glutenfri couscous.

Tips

Torka oliverna separat på en plåt i ugnen på 100°C ca 1 timme, hacka och strö över vid servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 selleristjälk
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk chiliflakes
Rostat grönt
  • 250 g broccoli
  • 1/2 litet blomkålshuvud (à ca 400 g)
  • 1 endive (ca 200 g)
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1489 kJ / 356 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept