Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklinggryta med röda bönor

Kycklinggryta med röda bönor är en kraftig och stark kycklinggryta som mättar och värmer upp under våra kallare årstider. Servera ris till grytan och gärna en bit bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen om fryst används. Stycka varje kyckling i 8 bitar.
  2. Skala och grovhacka lökarna. Fräs löken i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
  3. Bryn kycklingbitarna runt om i resten av oljan i stekpannan. Lägg över i grytan.
  4. Skölj, kärna ur och finhacka chilifrukten. Tillsätt chili, tomatpuré, kryddor, citronskal och hönsbuljong i grytan. Låt puttra ca 30 min.
  5. Låt bönorna rinna av och blanda ner dem i grytan.
  6. Hetta upp och servera. Ris passar bra att servera till grytan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 kycklingar (färska eller djupfrysta)
  • 3 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 1 röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 msk spiskummin
  • rivet skal av 1 citron
  • 5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 2 burkar röda bönor (à 400 g)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer