Kycklinggryta med risonipilaff

Kycklinggryta med risonipilaff är en krämig och värmande rätt med smaker av paprika, lök och chili. Grytan går snabbt att tillaga, har en härlig konsistens och serveras med mumsigt risonipilaff. Enkelt och mättande!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2013

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 1/2 dl crème fraiche (med paprika och chili)
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Risonipilaff
1 msk olja
3 dl risoni (3 dl motsvarar 240 g)
vatten
2 höns- eller kycklingbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
500 g grönsaksblandning med bönor
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2614 KJ / 626 kCal
Fett19.8 g
Kolhydrater64.7 g
Protein42.9 g

Kommentarer
10 stHej! Vi har nu lagat om detta recept och gjort lite förändringar så nu ska det fungera väl. Lycka till!
Ica-köket
Risonin blev inte bra, bättre att koka som vanligt och blanda i grönsakerna sen. Smaksatta creme fraiche använder jag aldrig, innehåller bara en massa konstigheter, bättre att krydda själv. Det blev jättegott.
Ingrid
Instämmer med flera. Otydliga och felaktiga instruktioner.
Malin
Denna rätt gick lätt att göra helt mjölkfri. Istället för crème fraîche, hällde jag i Oatly havregrädde. Kryddade med chilipulver och paprikapulver samt redde av med maizena mjöl.
Efwa
Hejsan! Tyvärr blev det fel i receptet - då ugn inte behöver användas, men vi har korrigerat detta nu.
Ica-köket
Tycker "så här gör du" skulle kunna utvecklas mer och att ni kunde kontrollera att det ni skriver verklingen är korrekt.
Federico
Ugnen???
Mikael
Seriöst. Inte jag heller?
Karl
Håller med Mikaela, varför ska ugnen på? Ta gärna bort det momentet! Annars en ganska god rätt!
Förlåt, men jag förstår inte varför man ska sätta på ugnen på 200 grader?
Mikael