UNDER 45 MIN | Medel

Kycklinggryta med oliver

Ett utmärkt sätt att smaksätta en gryta är att ha i små salta oliver! Och vad passar bra till oliver, om inte en tomatbaserad sås? Låt kycklingen sjudas klart i såsen för att suga åt sig smak, och servera grytan med potatis och en krispig sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Låt oliverna rinna av i en sil.
  3. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  4. Rör i oliver, pastasås och fraiche i stekpannan och låt sjuda ca 8 minuter.
  5. Dela salladen.
  6. Servera kycklinggrytan med potatis och sallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Pressa i lite vitlök när kycklingen steks.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 240 g olivmix (urkärnade)
  • ca 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 390 g pastasås basilika
  • 2 dl sojabaserad crème fraiche paprika och chili
  • 2 hjärtsalladshuvuden

Näringsvärde
Per portion

Energi 2445 kJ / 585 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept