Kycklinggryta med morot och lagerblad

Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat
4
Kycklinggryta med morot och lagerblad

En kycklinggryta med morot som går hem hos hela familjen. Smaksätt grytan med vitlök och lagerblad och servera med en varm paprikasallad. Grytan kan lagas i förväg för att sedan bara värmas upp inför servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2012

Kycklinggryta med morot och lagerblad

Ingredienser

4 portioner
4   port ris
1   morot
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
4   kycklingfiléer
1 msk  olja
salt och peppar
2   lagerblad
1 dl  vitt matlagningsvin
1 1/2 dl  vispgrädde
1/2 dl  mjölk
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
1   gul paprika
1   röd paprika
1 msk  olja
1/2 tsk  paprikapulver
65 g  bladspenat

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Hur länge ska man fräsa paprika och spenaten? Ska den serveras varm?

Göran

2021-09-04

Supergott!

Katarina

2020-09-08

Den här kan används som fyllning i paj, är supergott med champinjoner också.

Ingrid

2013-09-27

Näringsvärde per portion

Energi2473 KJ / 591 kCal
Fett24.9 g
Kolhydrater54 g
Protein35.6 g

Testa liknande recept

Paella med skaldjur
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokt lax med spenat och dillsås
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatiskaka med spenat
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krabbpaj med spenat och dill
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lax med spenat & Västerbottensost
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spenatpaj med getost
Betyg 3.6 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga