Kycklinggryta med morot och lagerblad
En kycklinggryta med morot som går hem hos hela familjen. Smaksätt grytan med vitlök och lagerblad och servera med en varm paprikasallad. Grytan kan lagas i förväg för att sedan bara värmas upp inför servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt
peppar
2 lagerblad
1 dl vitt matlagningsvin
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 gul paprika
1 röd paprika
1 msk olja
1/2 tsk paprikapulver
65 g bladspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2473 KJ / 591 kCal
Fett24.9 g
Kolhydrater54 g
Protein35.6 g
Kommentarer
Hur länge ska man fräsa paprika och spenaten? Ska den serveras varm?
Göran
2021-09-04Supergott!
Katarina
2020-09-08Den här kan används som fyllning i paj, är supergott med champinjoner också.
Ingrid
2013-09-27