Fiskgryta

En mustig och krämig fiskgryta med gösfilé, rotfrukter och färsk spenat. Grytan är enkel att göra och passar både till vardag och till fest.

Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
1 morot
100 g palsternacka
150 g rotselleri
1 msk smör
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 dl vitt vin
3 dl grönsaksbuljong
2 dl crème fraiche
400 g gösfilé
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
65 g bladspenat
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättnigsprodukter.
Recept och bild i samarbete med Arla.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod!! Använde pangasusfile, hade lite curry i och serverade med ris
Sara
2021-04-28Supergott!!
Christel
2019-01-19Mycket god, men tomatpurén passade inte in i smakerna.
Eva
2017-11-25