Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskgryta

En mustig och krämig fiskgryta med gösfilé, rotfrukter och färsk spenat. Grytan är enkel att göra och passar både till vardag och till fest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär lök och rotfrukter i strimlor. Fräs dem tillsammans med vitlöken i smör i en gryta.
  2. Tillsätt tomatpuré, lagerblad, vin och buljong. Låt koka upp. 
  3. Rör ner crème fraiche och koka 2-3 min. 
  4. Skär fisken i bitar och lägg ner dem i grytan. Sjud försiktigt någon minut. 
  5. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Hacka spenaten grovt och vänd ner i grytan strax innan servering.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättnigsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Arla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 1 morot
  • 100 g palsternacka
  • 150 g rotselleri
  • 1 msk smör
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g gösfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 65 g bladspenat
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer