Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Jerkkyckling med vildris och ingefärsmorötter

Bjud på en vacker måltid med detta recept på Jerkkyckling med vildris och ingefärsmorötter. Buljongkoka ditt ris och koka ihop din morotsröra medan den kryddpenslade kycklingen steks i ugnen. En fräsch grönsallad är perfekt till denna smarriga rätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda oregano, kanel, kajennpeppar, socker och vinäger i en skål.
  3. Skär några snitt i skinnet på varje kycklingklubba. Lägg dem i en ugnssäker form. Pensla på kryddblandningen. Krydda kycklingen runtom med salt och peppar. Sätt mitt i ugnen ca 30 minuter. Skär ett snitt i den tjockaste delen och kontrollera att klar köttsaft rinner ut. Gör resten under tiden.
  4. Koka vildriset i buljongen enligt koktidsangivelsen på förpackningen
  5. Ingefärsmorötter: Skala och finhacka löken. Skala och skär morötterna i cm–stora tärningar. Fräs lök, morötter och ingefära i matfettet ca 3 minuter i en kastrull utan att det tar färg. Krydda med salt. Strö över mjölet. Tillsätt vinäger och vatten. Låt koka på svag värme 15–20 minuter under lock.
  6. Servera kycklingen med vildris, ingefärsmorötter och grönsalladen.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: red med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

 

Tips

Barnknepet:
Morötterna kan mixas till en slät puré. Häll då av lite av vätskan först.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 4 kycklingklubbor (gärna majskyckling)
  • 250 g vildrismix (gärna boil-in-bag)
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 påse färdigskuren sallad
  • salt och peppar
Ingefärsmorötter
  • 1 gul lök
  • 250 g morötter
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2203 kJ / 527 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer