Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklinggryta med champinjoner och paprika

Du kan aldrig få nog av fenomenala vardagsrätter som både är supergoda och snabblagade. I den här underbara kycklinggrytan steks paprika, lök och champinjoner och sveps in i en gräddig sås som toppas med kyckling och grann basilika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingköttet i bitar eller skivor. Skölj, ansa och skiva champinjoner och paprika. Skala och skär löken i små klyftor.
  2. Smält matfettet i en gryta. Låt svampen fräsa några minuter. Lägg sen i paprika och lök och fortsätt att fräsa. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och grädde och rör om. Låt såsen koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg i kycklingköttet och låt allt bli varmt. Skär basilika i strimlor och rör ned den.
  4. Servera grytan med ris och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 grillad kyckling stekta kycklingfiléer (1/2 kyckling motsvarar 2 filéer)
  • 200 g champinjoner
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 1 msk matfett
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan