Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklinggryta med chilikorv

Ett snabblagat recept på kryddig kycklinggryta. Du gör grytan av bland annat kycklingfilé, chilikorv, purjolök, och grädde. Servera den smakrika grytan med kokt potatis, tomater och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kyckling och korv i bitar. Ansa, skölj och skiva purjolöken.
  2. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta. Lägg över i en gryta.
  3. Fräs korven och löken och lägg över i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärning, soja, grädde och persilja. Låt grytan koka utan lock ca 5 minuter. Rör i maizenaredningen och låt koka 1 minut. Servera med bröd.

För alla

Fri från gluten och ägg under förutsättning att man väljer korv som passar vid respektive allergi.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Använd mjölkfritt gräddalternativ, från t ex Oatly eller Beneviva. Välj korv utan mjölktillsats.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 kycklingfiléer
  • 2 smala chilikorvar
  • 1 purjolök
  • smör till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk soja
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk grovhackad persilja
  • 1 msk maizenaredning för mörka såser
Tillbehör
  • kokt potatis
  • tomater
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 520 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden