Kycklingpaj med svamp och paprika
En smakrik kycklingpaj med svamp och paprika finner du i detta recept. Lägg ner den tillagade fyllningen av grönsaker och svamp tillsammans med kycklingbitar i pajskalet och lägg på locket. Pensla med ägg före gräddning och avnjut sedan med sallad.
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
1 1/2 dl kall mjölk
Fyllning
1 grillad kyckling
200 g champinjoner eller annan svamp
1 liten purjolök
1 paprika
1 msk smör eller margarin
500 g krossade tomater
salt
peppar
1 tsk majsstärkelse
Pensling
1 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det är en god paj, men för färgens skull brukar jag ha i en liten burk majs också. Då får man både rött, gult och grönt i fyllningen. Plus att jag brukar ha i 3-4 rejäla matskedar med Ajvar Relish för mer smak i fyllningen.
Anders
2023-08-02Pajen var hyfsat god, men ett tips för den som har ont om tid kan vara att fyllningen skulle passa lika bra till kokt pasta. Som någon annan skriver, lägg gärna i lite mer kryddor, tex oregano och paprika.
Rebecca
2023-02-25Räcker verkligen angiven mängd för både skal och lock? Hälsningar Marie
Helen
2021-12-06