En smakrik kycklingpaj med svamp och paprika finner du i detta recept. Lägg ner den tillagade fyllningen av grönsaker och svamp tillsammans med kycklingbitar i pajskalet och lägg på locket. Pensla med ägg före gräddning och avnjut sedan med sallad.
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkptotein och ägg.
Gör glutenfri: gör egen glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre- eller sojamjölkersättning.
Gör äggfri: uteslut ägget. Pensla ev. med mjölk istället.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helen
2021-12-06Räcker verkligen angiven mängd för både skal och lock? Hälsningar Marie
Marie
2012-07-04Mycket god och matig paj. Tog hälften vetemjöl, hälften grahamsmjöl och tryckte ut degen i pajformen istället för att kavla ut den. Eftersom jag inte hade purjolök hemma så använde jag vanlig gul lök, gick lika bra. Kryddade också lite extra med örter och chili, bara salt och peppar tyckte jag lät lite trist. Serverade med rucolasallad blandad med körsbärstomater och avokado.