Kycklingpaj med svamp och paprika

94
2
Kycklingpaj med svamp och paprika

En smakrik kycklingpaj med svamp och paprika finner du i detta recept. Lägg ner den tillagade fyllningen av grönsaker och svamp tillsammans med kycklingbitar i pajskalet och lägg på locket. Pensla med ägg före gräddning och avnjut sedan med sallad.

Kycklingpaj med svamp och paprika

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
1 1/2 dl kall mjölk

Fyllning

1 grillad kyckling
200 g champinjoner eller annan svamp
1 liten purjolök
1 paprika
1 msk smör eller margarin
500 g krossade tomater
salt och peppar
1 tsk majsstärkelse

Pensling

1 ägg

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkptotein och ägg.
Gör glutenfri: gör egen glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre- eller sojamjölkersättning.
Gör äggfri: uteslut ägget. Pensla ev. med mjölk istället.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

94

Kommentarer

Helen

2021-12-06

Räcker verkligen angiven mängd för både skal och lock? Hälsningar Marie

Marie

2012-07-04

Mycket god och matig paj. Tog hälften vetemjöl, hälften grahamsmjöl och tryckte ut degen i pajformen istället för att kavla ut den. Eftersom jag inte hade purjolök hemma så använde jag vanlig gul lök, gick lika bra. Kryddade också lite extra med örter och chili, bara salt och peppar tyckte jag lät lite trist. Serverade med rucolasallad blandad med körsbärstomater och avokado.