Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ciderkokt kyckling med äpple och lök

En spännande kycklingrätt där du kokar kycklingen i cider och buljong. Grytan drygas ut och smaksätts med äpplen, rödlök och sockerärtor. Servera med kokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Koka upp hönsbuljong och äppelcider, lägg i kycklingfiléerna. Koka sakta ca 15 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C. Lyft upp kycklingen på ett fat.
  3. Häll grädden i buljongen och koka ihop den i ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Red eventuellt av såsen med majsstärkelse utrört i lite vatten.
  4. Skär äpplet i klyftor och ta bort kärnorna. Skala och skär rödlöken i fina klyftor. Koka äpplen, lök och sockerärter ca 2 minuter i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg tillbaka den i såsen.
  6. Servera kycklingfiléerna med potatisen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färsk potatis
  • 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 3 dl äppelcider
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • majsstärkelse (Maizena)
  • 1 rött äpple
  • 1 rödlök
  • 200 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2156 kJ / 515 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer