Ciderkokt kyckling med äpple och lök
En spännande kycklingrätt där du kokar kycklingen i cider och buljong. Grytan drygas ut och smaksätts med äpplen, rödlök och sockerärtor. Servera med kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g färsk potatis
4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 dl äppelcider
4 kycklingfiléer
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
majsstärkelse (Maizena)
1 rött äpple
1 rödlök
200 g sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2156 KJ / 515 kCal
Fett11.8 g
Kolhydrater57.1 g
Protein43 g
Kommentarer
Helt ok vardagsmiddag! jag brynde kycklingen först (för att få lite färg). Smaken var aningen sparsam för min smak. Barnen tyckte det var riktigt gott! Serverade ris till och det kändes rätt!
Maria
2011-09-13Jenny: I ICA Matkassen Billiga veckan försöker vi där det går att ha färska och säsongsanpassade råvaror, men det kan även förekomma en del fryst, vilket vi också kommunicerar ut i informationen om våra olika kassar. Prova gärna vår ICA Matkasse Inspiration om du vill ha mer färska råvaror till en något högre kvalitet.
Ica
2011-09-07Det här var en helt ok vardagsrätt men inget utöver det extra. Något blek både i smak och färg. Vi testade att ha ris till istället och det fungerade bra.
Johanna
2011-09-03