Kycklinggratäng med purjolök, dijonsenap och ost

Kycklinggratäng med purjolök, dijonsenap och ost är en bastant middagsrätt som passar hela familjen mitt i veckan. Servera den väldoftande, gula gratängen med ris och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2011

Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfilé
1 purjolök
2 dl riven ost (2 dl motsvarar ca 80 g)
2 msk dijonsenap
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 tsk salt
grovmalen svartpeppar
3 dl ris
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2590 KJ / 619 kCal
Kommentarer
6 stAlldeles för stark dijonsmak för oss. Känns som att rätten skulle bedöva mer sötma för att få bättre balans. Serverade majs till vilket lyfte rätten lite.
Josefin
God vardagsmat. ”En” purjolök i vårt fall var en ganska stor purjo - den täckte kycklingen (700gr innerfilé) helt o hållet. Rekommenderar att blanda senapen med grädden i stf osten. En sak dock av vikt: klart längre tid i ugn än angivet trots högre värme. Vi kommer att göra rätten igen.
Anne
Jätte gott o komma lätt göra om detta.. Men 30 min räcker inte till.. räkna med mer än så. Men annars va d ok =)
Valentina