Kycklinggratäng med paprika, lök och citronpeppar
En ljuvlig känsla infinner sig när du smakar den här kycklinggratängen som tagit smak av den eldigt röda paprikan, den mjuka löken och heta citronpepparn. Mör, läcker och smakrik!
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfilé skuret i strimlor
2 msk rapsolja
1 röd eller grön paprika
100 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl Oatly iMat
1 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
3 dl långkornigt ris
1 dl hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det var gott. Gjorde en del förändringar då jag gillar mer kryddstark mat. Kryddade kycklingen vid stekningen med chicken & steak krydda, svartpeppar och salt. Även purjolök som vid tidigare kommentarer. Smaksatte grädde istället för Oatly iMat med sweet chilisås och de kryddor som stod i receptet. Minskade dock på saltet då kycklingen redan var smaksatt. Riven ost på toppen.
Ingrid
2014-02-16Förstod inte riktigt vitsen med att gratinera det hela i ugn när man lika gärna kunde göra det som en sås i stekpannan. Dessutom blir det mindre disk på det viset! Så jag stekte först kycklingen, sedan hade jag i paprika, svamp, vitlök och lite purjolök. Lät det fräsa ett tag och sedan i med matgrädde. Lät det puttra medan jag gjorde en sallad och serverade sedan med kokt råris blandat med persiljan. Blev supergott! Hade bara 500 g kycklinglårfilé hemma, så jag ökade istället på mängden svamp till 250 g.
Marie
2012-06-25Det var gott, använde även purjo bland svampen o paprikan
Ulla-britt
2005-10-15