Kycklinggratäng med paprika, lök och citronpeppar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinggratäng med paprika, lök och citronpeppar

En ljuvlig känsla infinner sig när du smakar den här kycklinggratängen som tagit smak av den eldigt röda paprikan, den mjuka löken och heta citronpepparn. Mör, läcker och smakrik!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kycklingen i strimlor. Bryn dem i hälften av oljan i en stekpanna.
  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
  4. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och skiva vitlöken. Fräs paprika, champinjoner och vitlök i resten av oljan i stekpannan ca 5 min.
  5. Fördela grönsakerna i formen. Tillsätt iMat och krydda med salt och citronpeppar.
  6. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.
  7. Koka riset i lättsaltat vatten i en kastrull enligt förpackningens anvisning.
  8. Vänd ner den hackade persiljan i det färdiga riset. Servera kycklinggratängen med persiljeris och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklinglårfilé skuret i strimlor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 röd eller grön paprika
  • 100 g champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl Oatly iMat
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan