En ljuvlig känsla infinner sig när du smakar den här kycklinggratängen som tagit smak av den eldigt röda paprikan, den mjuka löken och heta citronpepparn. Mör, läcker och smakrik!
Ingredienser
4 portioner
600
g
kycklinglårfilé skuret i strimlor
2
msk
rapsolja
1
röd eller grön paprika
100
g
champinjoner
1
vitlöksklyfta
2 1/2
dl
Oatly iMat
1
tsk
salt
1/2
tsk
citronpeppar
3
dl
långkornigt ris
1
dl
hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
20
3 st
Kommentarer
Ingrid
2014-02-16
Det var gott. Gjorde en del förändringar då jag gillar mer kryddstark mat. Kryddade kycklingen vid stekningen med chicken & steak krydda, svartpeppar och salt. Även purjolök som vid tidigare kommentarer. Smaksatte grädde istället för Oatly iMat med sweet chilisås och de kryddor som stod i receptet. Minskade dock på saltet då kycklingen redan var smaksatt. Riven ost på toppen.
Marie
2012-06-25
Förstod inte riktigt vitsen med att gratinera det hela i ugn när man lika gärna kunde göra det som en sås i stekpannan. Dessutom blir det mindre disk på det viset! Så jag stekte först kycklingen, sedan hade jag i paprika, svamp, vitlök och lite purjolök. Lät det fräsa ett tag och sedan i med matgrädde. Lät det puttra medan jag gjorde en sallad och serverade sedan med kokt råris blandat med persiljan. Blev supergott! Hade bara 500 g kycklinglårfilé hemma, så jag ökade istället på mängden svamp till 250 g.
Ulla-britt
2005-10-15
Det var gott, använde även purjo bland svampen o paprikan
Kommentarer
Ingrid
2014-02-16Det var gott. Gjorde en del förändringar då jag gillar mer kryddstark mat. Kryddade kycklingen vid stekningen med chicken & steak krydda, svartpeppar och salt. Även purjolök som vid tidigare kommentarer. Smaksatte grädde istället för Oatly iMat med sweet chilisås och de kryddor som stod i receptet. Minskade dock på saltet då kycklingen redan var smaksatt. Riven ost på toppen.
Marie
2012-06-25Förstod inte riktigt vitsen med att gratinera det hela i ugn när man lika gärna kunde göra det som en sås i stekpannan. Dessutom blir det mindre disk på det viset! Så jag stekte först kycklingen, sedan hade jag i paprika, svamp, vitlök och lite purjolök. Lät det fräsa ett tag och sedan i med matgrädde. Lät det puttra medan jag gjorde en sallad och serverade sedan med kokt råris blandat med persiljan. Blev supergott! Hade bara 500 g kycklinglårfilé hemma, så jag ökade istället på mängden svamp till 250 g.
Ulla-britt
2005-10-15Det var gott, använde även purjo bland svampen o paprikan