Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fisk på pasta med broccoli, majs och paprika

En härlig fiskrätt med pasta och en smaskig grönsakssås. Tillaga fisken i ugnen, koka pasta, laga till såsen med smaker av broccoli, majs och paprika - sedan är det färdigt att serveras!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skär fisken i portionsbitar och lägg i en ugnssäker form.
  3. Pensla fisken med olja och strö över salt och peppar. Stek mitt i ugnen 20-25 min.
  4. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning.
  5. Sås: Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Stek purjolök och paprika i olja i en stekpanna.
  6. Skölj och skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Låt broccoli och majs fräsa med i pannan 1-2 min.
  7. Tillsätt iMat och Solhavre och låt koka upp. Koka 2 min för att behålla grönsakerna krispiga.
  8. Red av med maizenan utrörd i lite kallt vatten.
  9. Tillsätt dillen och smaka av med salt och vitpeppar.
  10. Häll såsen över fisken och servera med pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färsk eller djupfryst fiskfilé (kolja, torsk, sej)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 300 g pasta
Grönsakssås
  • ca 5 cm purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk rapsolja
  • 250 g broccoli
  • 1 dl djupfrysta majskorn
  • 2 1/2 dl Oatly iMat
  • 1 dl havredryck
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 msk hackad dill
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer