Fiskgratäng med rotsaker, örter och potatismos

8
1
Fiskgratäng med rotsaker, örter och potatismos

En härligt krämig fiskgratäng med rotsaker, örter och potatismos. Servera gratängen varm tillsammans med lite bönor eller en smarrig grönsallad och lite brödbitar till. Supergott!

Fiskgratäng med rotsaker, örter och potatismos

Ingredienser

4 portioner
600 g färsk eller djupfryst fiskfilé t ex torsk, kolja eller sej
4 dl Oatly iMat
1 dl ströbröd
1 1/2 dl hackade örter t ex gräslök, dill eller persilja
1 msk saft av pressad citron
1 tsk salt
1 krm peppar
1 morot
1 palsternacka
7 cm purjolök

Potatismos

800 g potatis
1 msk mjölkfritt margarin
2 1/2 dl havredryck
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
2 äggulor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Anna

2006-03-22

vrålgott - men jag körde m mer grönsaker och låglaktosmatgrädde istället för oatly. som hackade öreter tog jag provencalska örter fr frysdisken. MUMMMA!