Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fiskgratäng med rotsaker, örter och potatismos

En härligt krämig fiskgratäng med rotsaker, örter och potatismos. Servera gratängen varm tillsammans med lite bönor eller en smarrig grönsallad och lite brödbitar till. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina fisken och den är djupfryst.
  3. Potatismos: Skala och skär potatisen till moset i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna av och pressa eller mosa den. Tillsätt margarin och varm Solhavre. Vispa till ett luftigt mos och smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Tillsätt äggulorna och blanda väl. Fördela moset runt kanten i en ugnssäker form. Rör samman iMat, ströbröd, örter och citronsaft. Salta och peppra.
  5. Skala och skär morot och palsternacka i tunna skivor. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Ånga rotsaker och purjolök ett par min i en kastrull med lite lättsaltat vatten. Tag upp och låt rinna av. Fördela grönsakerna i botten på formen.
  6. Fördela fisken på grönsakerna. Fördela iMatröran på fisken.
  7. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min tills fisken är färdig och rätten fått fin färg. Servera fiskgratängen med gröna bönor och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färsk eller djupfryst fiskfilé t ex torsk, kolja eller sej
  • 4 dl Oatly iMat
  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl hackade örter t ex gräslök, dill eller persilja
  • 1 msk saft av pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 7 cm purjolök
Potatismos
  • 800 g potatis
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 2 1/2 dl havredryck
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 2 äggulor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?