Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Skinkgryta med ingefära, svartpeppar och ris

En mustig och matig gryta med smaker av skinka, ingefära och svartpeppar. Servera den varma skinkgrytan tillsammans med kokt ris och fräsch grönsallad vid sidan av.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten i en kastrull enligt förpackningens anvisning. 
  2. Skär köttet i strimlor. Bryn skinkstrimlorna i 1 msk av oljan i en stekpanna (för 4 port). Ta upp och lägg strimlorna på ett fat.
  3. Skala och hacka löken. Skala och skär moroten i skivor. Skölj, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Fräs löken i resten av oljan i en gryta.
  4. Tillsätt morotsskivorna och låt fräsa ytterligare 2-3 min.
  5. Häll i iMat och Solhavre och låt koka upp. 
  6. Tillsätt äppelklyftorna.
  7. Smaka av med ingefära och socker.
  8. Tillsätt skinkstrimlorna. Låt koka under lock ca 10 min. Smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Red av med maizenan utrörd i lite kallt vatten. 
  10. Tillaga sockerärtorna enligt anvisningar på förpackningen. Servera skinkgrytan med ris, sockerärtor och sallad. Soja är gott som extra smaksättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl råris
  • 1 1/2 msk rapsolja
  • 600 g färsk skinka
  • 1/2 gul lök
  • 1 morot
  • 1 äpple
  • 2 1/2 dl Oatly iMat
  • 1/2 dl havredryck
  • 1 1/2 tsk färskriven ingefära eller torkad (1 1/2 tsk färsk motsvarar 1/2 tsk torkad ingefära)
  • 1 tsk socker, gärna råsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 paket djupfrysta sockerärtor (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan