Skinkgryta med ingefära, svartpeppar och ris
![Skinkgryta med ingefära, svartpeppar och ris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14955/cf_259/skinkgryta_med_ingefara__svartpeppar_och_ris.jpg)
En mustig och matig gryta med smaker av skinka, ingefära och svartpeppar. Servera den varma skinkgrytan tillsammans med kokt ris och fräsch grönsallad vid sidan av.
![Skinkgryta med ingefära, svartpeppar och ris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14955/cf_259/skinkgryta_med_ingefara__svartpeppar_och_ris.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 dl råris
1 1/2 msk rapsolja
600 g färsk skinka
1/2 gul lök
1 morot
1 äpple
2 1/2 dl Oatly iMat
1/2 dl havredryck
1 - 1 1/2 tsk färskriven ingefära eller torkad (1 1/2 tsk färsk motsvarar 1/2 tsk torkad ingefära)
1 tsk socker, gärna råsocker
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm grovmalen svartpeppar
1 msk majsstärkelse
1 paket djupfrysta sockerärtor (à 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer