Skinkgryta med ingefära, svartpeppar och ris
En mustig och matig gryta med smaker av skinka, ingefära och svartpeppar. Servera den varma skinkgrytan tillsammans med kokt ris och fräsch grönsallad vid sidan av.
Ingredienser
4 portioner
3 dl råris
1 1/2 msk rapsolja
600 g färsk skinka
1/2 gul lök
1 morot
1 äpple
2 1/2 dl Oatly iMat
1/2 dl havredryck
1 - 1 1/2 tsk färskriven ingefära eller torkad (1 1/2 tsk färsk motsvarar 1/2 tsk torkad ingefära)
1 tsk socker, gärna råsocker
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm grovmalen svartpeppar
1 msk majsstärkelse
1 paket djupfrysta sockerärtor (à 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer