Kycklinggratäng

Att laga gratäng är ett enkelt knep för en snabb middag som passar lika bra till vardag som till helg. På menyn står en krämig kycklinggratäng med smaksatt crème fraiche med tomat och basilika. Servera med bulgur eller matvete.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023

Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfilé eller -lårfilé
1 msk olja
65 g bladspenat
1 tsk torkade örter (t ex rosmarin, timjan eller basilika)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl smaksatt crème fraiche tomat och basilika
1/2 dl vatten
1 1/2 dl riven ost
3 dl bulgur, ris eller matvete
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2581 KJ / 616 kCal
Fett27 g
Salt1.4 g
Kolhydrater43 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
18 stSupergott och lättlagat Lilja
Lilja
Helt okej rätt som även funkade bra i matlådan dagen efter.
Anders
Enkelt och gott
Maria