Kycklinggratäng

Att laga gratäng är ett enkelt knep för en snabb middag som passar lika bra till vardag som till helg. På menyn står en krämig kycklinggratäng med smaksatt crème fraiche med tomat och basilika. Servera med bulgur eller matvete.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023

Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfilé eller -lårfilé
1 msk olja
65 g bladspenat
1 tsk torkade örter (t ex rosmarin, timjan eller basilika)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl smaksatt crème fraiche tomat och basilika
1/2 dl vatten
1 1/2 dl riven ost
3 dl bulgur, ris eller matvete
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2581 KJ / 616 kCal
Fett27 g
Salt1.4 g
Kolhydrater43 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lagade det till pojkvännen som är lite petig med mat när det kommer till grönsaker, och han älskade det! Jag som också är petig med mat (fast åt andra hållet, kräsen med kött och fisk) tyckte det smakade gott också! Speciellt såsen!
Jennifer
2025-03-26det var jätte gott
Linnéa
2024-11-23Enkelt och gott, smaksatte vanlig lätt creme fraiche med sambal oelek och paprikapulver, och hade med blomkål istället + lite kycklingfond.
Therese
2024-09-13