Agnes gratäng

19
8
Agnes gratäng

Den här vegetariska gratängen är mycket tilltalande och lättlagad. Färskpotatis, morötter och bladspenat får sällskap av blåmögelost och matlagningsgrädde innan du skjutsar in det i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Agnes gratäng

Ingredienser

6 portioner
1 kg färskpotatis
300 g morötter
1 1/2 msk smör
100 g sockerärtor
80 g bladspenat
140 g blåmögelost
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Britta

2021-11-20

En favorit som vi lagar flera gånger om året.

Maria

2021-09-11

Lättlagat och mättande. Jag blandade förutom gorgonzola och ädelost även i vegansk ost. Mycket gott som ensamrätt men gott även till kött eller fisk.

Johan

2021-07-14

Fantastisk överraskning! Otroligt smakfullt och gott, samtidigt lättlagat. Passar som vegetarisk rätt men hade även gjort sig som en lyxig potatisgratäng till en god köttbit. Tummen upp

Näringsvärde per portion

Energi 1285 KJ / 308 kCal
Fett 179 g
Salt 186 g
Kolhydrater 266 g
Protein 79 g
Läs mer om näringsvärden