Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Agnes gratäng

Den här vegetariska gratängen är mycket tilltalande och lättlagad. Färskpotatis, morötter och bladspenat får sällskap av blåmögelost och matlagningsgrädde innan du skjutsar in det i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Fräs hacket några minuter i smör. Krydda med salt och peppar.
  3. Strimla sockerärter och spenat. Vänd ner i hacket.
  4. Smörj en ugnssäker form. Lägg i hälften av grönsakerna och smula över osten. Täck med resten av grönsakerna. Häll på grädden.
  5. Gratinera i ca 40 minuter. Täck gärna med ugnsfolie efter halva tillagningstiden.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg färskpotatis
  • 300 g morötter
  • 1 1/2 msk smör
  • 100 g sockerärtor
  • 80 g bladspenat
  • 140 g blåmögelost
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1285 kJ / 308 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept