Agnes gratäng
Den här vegetariska gratängen är mycket tilltalande och lättlagad. Färskpotatis, morötter och bladspenat får sällskap av blåmögelost och matlagningsgrädde innan du skjutsar in det i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
6 portioner
1 kg färskpotatis
300 g morötter
1 1/2 msk smör
100 g sockerärtor
80 g bladspenat
140 g blåmögelost
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1285 KJ / 308 kCal
Fett17.9 g
Salt1.86 g
Kolhydrater26.6 g
Protein7.9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En favorit som vi lagar flera gånger om året.
Britta
2021-11-20Lättlagat och mättande. Jag blandade förutom gorgonzola och ädelost även i vegansk ost. Mycket gott som ensamrätt men gott även till kött eller fisk.
Maria
2021-09-11Fantastisk överraskning! Otroligt smakfullt och gott, samtidigt lättlagat. Passar som vegetarisk rätt men hade även gjort sig som en lyxig potatisgratäng till en god köttbit. Tummen upp
Johan
2021-07-14