Italieninspirerade stora, köttbullar gjorda på kyckling och kokta i mustig tomatsås är en perfekt middag för stora och små. Frikadellerna är saftiga och en viss antydan av citron kan skönjas bland smakerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
42 2012
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: Använd ströbröd och pasta utan gluten.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut osten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ricky
2022-05-20Har gjort denna rätt ett flertal gånger, tar dock 1 ägg till smeten och mindre riven citron, dessutom lägger jag till torkad oregano till färsen. Till tomatsåsen gör jag en färdig buljong innan.
Maria
2020-08-21Tyckte citronen i frikadellerna inte riktigt passade, men annars var det gott och gick smidigt att tillaga. Barnen gillade det.