Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingfrikadeller i tomatsås

Italieninspirerade stora, köttbullar gjorda på kyckling och kokta i mustig tomatsås är en perfekt middag för stora och små. Frikadellerna är saftiga och en viss antydan av citron kan skönjas bland smakerna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kycklingfrikadeller: Skala och riv löken.
  2. Riv skalet av citronen och blanda det med lök, färs, ägg, ströbröd, salt och peppar. Rulla bollar lite större än en golfboll (4-5 cm i diameter).
  3. Tomatsås: Skala och skiva vitlöken. Grovhacka oreganon. Fräs vitlöken mjuk i olivoljan och strö på sockret. Häll i tomaterna, buljongtärning, vatten och oreganon. Koka upp och lägg i frikadellerna. Låt puttra ca 12 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera frikadellerna med pastan och osten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: Använd ströbröd och pasta utan gluten.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
Kycklingfrikadeller
  • 1 gul lök
  • ca 400 g kycklingfärs
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 citron , rivet skal
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka oregano
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk strösocker
  • 500 g passerade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller fond
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 4 portioner pasta , gärna spaghetti
  • 50 g lagrad ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2518 kJ / 604 kCal