Kycklingfrikadeller i tomatsås
Italieninspirerade stora, köttbullar gjorda på kyckling och kokta i mustig tomatsås är en perfekt middag för stora och små. Frikadellerna är saftiga och en viss antydan av citron kan skönjas bland smakerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012
Ingredienser
4 portioner
Kycklingfrikadeller
1 gul lök
ca 400 g kycklingfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1 citron , rivet skal
1 tsk salt
1 krm peppar
Tomatsås
2 vitlöksklyftor
1 kruka oregano
1 msk olivolja
1 msk strösocker
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning eller fond
2 dl vatten
salt och peppar
4 portioner pasta , gärna spaghetti
50 g lagrad ost
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: Använd ströbröd och pasta utan gluten.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut osten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2574 KJ / 614 kCal
Fett18 g
Salt3.4 g
Kolhydrater71 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott! Har dock i 2 citroner och vitlök samt parmesan. Ett riktigt vinnarrecept. (m lite x-tra tweetning ☺️)
Lena
2024-02-20Har gjort denna rätt ett flertal gånger, tar dock 1 ägg till smeten och mindre riven citron, dessutom lägger jag till torkad oregano till färsen. Till tomatsåsen gör jag en färdig buljong innan.
Ricky
2022-05-20Tyckte citronen i frikadellerna inte riktigt passade, men annars var det gott och gick smidigt att tillaga. Barnen gillade det.
Maria
2020-08-21