Kycklingfrikadeller i tomatsås
Italieninspirerade stora, köttbullar gjorda på kyckling och kokta i mustig tomatsås är en perfekt middag för stora och små. Frikadellerna är saftiga och en viss antydan av citron kan skönjas bland smakerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012
Ingredienser
4 portioner
Kycklingfrikadeller
1 gul lök
ca 400 g kycklingfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1 citron , rivet skal
1 tsk salt
1 krm peppar
Tomatsås
2 vitlöksklyftor
1 kruka oregano
1 msk olivolja
1 msk strösocker
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning eller fond
2 dl vatten
salt
peppar
4 portioner pasta , gärna spaghetti
50 g lagrad ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2574 KJ / 614 kCal
Fett18 g
Salt3.4 g
Kolhydrater71 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kycklingköttbullar, (forts fr 15/7): 500g färs, 0,75dl ströbröd +panko att rulla bollarna i. Drygt 0,5 dl finhackad soltorkad tomat, oregano, salt o peppar, 1st finhackad, brynt gul lök, 1 ägg. Tomatsås: 1schalottenlök, 2vitlöksklyftor, tomatkross, lite tomatpuré, , lite fond, 1tsk oregano -småkoka medan resten tillreds. 1-2 tsk honung, salt, peppar, organogen, basilika o lite mejram på slutet.
Jenny
2024-08-25Använder det här receptet som grund till kycklingköttbullar men ändrar en del… tar ett ägg t 800g färs, ca 1,5 dl ströbröd i färsen, rullar dem lätt i panko innan . Då blir bollarna hanterbara.
Jenny
2024-07-15Så gott! Har dock i 2 citroner och vitlök samt parmesan. Ett riktigt vinnarrecept. (m lite x-tra tweetning ☺️)
Lena
2024-02-20