Kycklingfilé på bädd av ugnsbakad fänkål

Betyg 3.4 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Kycklingfilé på bädd av ugnsbakad fänkål

Underbar middagsrätt som passar lika bra till vardags som till middagsbjudningen. Kycklingfiléerna får en ljuvlig smak när de får vila på en bädd av den ugnsbakade fänkålen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Kycklingfilé på bädd av ugnsbakad fänkål

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingbröstfiléer (4 filéer motsvarar ca 450 g) eller motsvarande mängd lårfilé
3 - 4 färsk fänkål
flingsalt
svartpeppar
1 kruka färsk timjan (1 kruka motsvarar 2-3 tsk torkad)
2 - 3 msk olivolja
1 paket passerade tomater (à 500 g)
ca 4 soltorkade tomater
1 msk kapris
10 svarta oliver
1/2 dl vatten

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Jättegott! men jag ändrade lite, använde matlagningsgrädde och uteslöt de passerade tomaterna, tog istället tomatpure och lite kycklingbuljong.

    Anna

  • Gott och smakrik med de olika kryddorna, en klar favorit. Har bjudit på den ett par gånger med lika stor framgång varje gång.

    Solwig

  • Gott.. blir ett snäpp bättre med koriander och lite het chili i såsen....

    Katinka

Näringsvärde per portion

Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett18 g

Testa liknande recept

  • Enkel kycklingburgare med yoghurt
    Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Saltimbocca av kycklingbröstfilé
    Betyg 3.5 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vitlöksstekt kycklingbröst
    Betyg 4.5 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad