Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jansson

Janssons frestelse är en krämig och underbar klassiker på många julbord eller som vickning vid festliga tillfällen. Den goda gratängen tillagas av potatis, lök, ansjovisfiléer och vispgrädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och strimla potatis och lök.
  3. Smörj en ugnssäker form, varva potatis, lök och ansjovis; börja och avsluta med potatis.
  4. Häll över ansjovisspad, grädde och mjölk. Strö över vitpeppar och ströbröd. Grädda i ca 1 timme.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 15 ansjovisfiléer
  • 1 msk ansjovisspad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk ströbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?