Kycklingfilé med sötpotatis och kryddyoghurt

Kycklingfiléer är en suverän allt-i-ett-mat som passar både till vardags och till fest. Sötpotatisen ugnsrostas och får en fin gyllenbrun yta. Medan potatisen är i ugnen, passa på att göra den svalkande yoghurten, där du bara behöver tillsätta lite vitlök, salt och peppar. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015

Ingredienser
4 portioner
Potatis
600 g sötpotatis
600 g fast potatis
salt
peppar
1 msk olivolja
Yoghurt
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar
Kyckling
4 minutfiléer av kyckling
1 msk olivolja
2 hjärtsallad
250 g körsbärstomater
Gör så här
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2107 KJ / 502 kCal
Fett12 g
Salt2.4 g
Kolhydrater57 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
6 stGott!
Pia
Skalade potatisen och la till en rejäl klick chilisås plus ungefär ett kryddmått sambal oelek i yoghurtdressingen.
Anette
Kommer definitivt att göra sötpotatis utan skal nästa gång. Det blev rätt segt, men det går att dra av.
Johanna
Supergott och lättlagat. Perfekt att laga dubbel mängd och göra lunchlåda till dagen efter.
Catharina
Bra
Malin
Supergott! Lätt att göra!
Lisa