Kycklingfilé med salsa verde och färskpotatis

6
2
Kycklingfilé med salsa verde och färskpotatis

Att servera lite annorlunda såser till den kanske alldagliga kycklingen kan få kvällens vardagsmiddag till något helt nytt och modernt! Salsa verden mixas slät i en matberedare, och den består av allt från kapris, persilja, dijonsenap och vitvinsvinäger för att höja syran lite.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2022

Kycklingfilé med salsa verde och färskpotatis

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1/2 fänkål
150 g snackmorötter

Salsa verde

1 huvudsallad eller kruksallad
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1 msk kapris
1 msk dijonsenap
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar

Kyckling

4 snabbfiléer av kyckling eller kycklinglårfilé (à ca 150 g)
1 msk rapsolja
1 tsk honung
1 tsk torkad rosmarin

För alla

Kontrollera noga innehållet i senapen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Ann

2022-06-14

I ingredienserna står det basilika men i beskrivningen står det persilja, vad ska det vara? Jag tog lite av varje och det blev bra men det vore kul att veta hur ni tänkt

Redaktionen ICAse

2022-06-15

Hej Ann! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det ska vara persilja men som du skriver så funkar det bra med även basilika och persilja. Vi har nu ändrat ingrediensen till persilja. 😊 Hälsningar Elina

Johanna

2020-06-29

Ni får ju skriva med potatis i ingredienserna om det ska vara potatis!

Redaktionen ICAse

2020-06-30

Hej Johanna! Det har du verkligen rätt i. Nu står även potatisen med. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1952 KJ / 466 kCal
Fett 12 g
Salt 2 g
Kolhydrater 44 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden