Kycklingfilé med salsa verde och färskpotatis

4
1 Klimatsmart
Kycklingfilé med salsa verde och färskpotatis

Att servera lite annorlunda såser till den kanske alldagliga kycklingen kan få kvällens vardagsmiddag till något helt nytt och modernt! Salsa verden mixas slät i en matberedare, och den består av allt från kapris, basilika, dijonsenap och vitvinsvinäger för att höja syran lite.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021

Kycklingfilé med salsa verde och färskpotatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
färskpotatis

Salsa verde

1
huvudsallad
1/2
förp färsk basilika (à 20 g)
1 msk
kapris
1 msk
dijonsenap
2 msk
olivolja
1 msk
vatten
1 tsk
vitvinsvinäger
-
salt
-
peppar

Kyckling

4
snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
1 msk
rapsolja
1 tsk
honung

Till servering

150 - 200 g
snackmorötter eller minimorötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Johanna

2020-06-29

Ni får ju skriva med potatis i ingredienserna om det ska vara potatis!

Redaktionen ICAse

2020-06-30

Hej Johanna! Det har du verkligen rätt i. Nu står även potatisen med. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1744 KJ / 416 kCal
Fett 15 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 34 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept