UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingfilé med salsa verde och färskpotatis

Att servera lite annorlunda såser till den kanske alldagliga kycklingen kan få kvällens vardagsmiddag till något helt nytt och modernt! Salsa verden mixas slät i en matberedare, och den består av allt från kapris, basilika, dijonsenap och vitvinsvinäger för att höja syran lite.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk.
  2. Salsa verde: Hacka sallad och basilika grovt. Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  3. Kyckling: Stek kycklingfiléerna i oljan i en stekpanna ca 6 minuter, vänd då och då. Ringla på honung och vänd runt. Krydda med salt och peppar. 
  4. Till servering: Servera kycklingen med salsa verde, potatis och morötter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
Salsa verde
  • 1 huvudsallad
  • 1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
  • 1 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar
Kyckling
  • 4 snabbfiléer av kyckling
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk honung
Till servering
  • 150 - 200 g snackmorötter eller minimorötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 1744 kJ / 416 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept