UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingfilé med persilje- och sötpotatisröra

Ikväll serveras stekt kyckling och ugnsrostad potatis. Varje potatisklyfta får perfekt yta då de blandas med olja, salt och peppar innan de läggs på plåten. Salta kycklingen efter behag, och avnjut ihop med en smakrik sötpotatisröra.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i halvor och lägg i en ugnsform. Blanda potatisen med hälften av oljan och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen först i 10 minuter. Skär tomaten i halvor och lägg halvorna i formen och rosta i ytterligare 15 minuter.
  3. Skär salladen i bitar.
  4. Stek kycklingen i resten av oljan i en stekpanna i ca 10 minuter. Vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  5. Hacka persiljan och rör ned i sötpotatisröran.
  6. Krydda kycklingen med salt och peppar och servera med potatis, sallad och röran.

För alla

Kontrollera noga innehållet i sötpotatisröran.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 tomat
  • 1/2 kruka sallad
  • 2 snabbfiléer av kyckling
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • 175 g färdig röra av sötpotatis

Näringsvärde
Per portion

Energi 2329 kJ / 557 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept