Kycklingfilé med fetaostpotatis och rödlök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingfilé med fetaostpotatis och rödlök

Gör alla i din familj mätta och belåtna genom att bjuda på den här makalösa måltiden. Delikat parmaskinka lindas runt kycklingfilén, potatisen förgylls med krämig fetaost och rödlöken honungsteks. Smarrigt och lyxigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och linda parmaskinka runt varje kycklingfilé. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Fetaostpotatis: Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna på en plåt. Pensla dem lite olja och krydda med salt och peppar.
  4. Sätt in kycklingen och potatisen i ugnen. Stek kycklingfiléerna 15-20 minuter eller tills kycklingfiléns innertemperatur är 70°C och potatisen ca 25 minuter eller tills den är mjuk. Smula fetaosten över potatisen och låt den stå ytterligare ca 5 minuter.
  5. Rödlök: Skala och skiva löken. Fräs löken i resten av oljan. Rör ner vinäger och honung och låt löken koka sakta tills den blir mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingfilén med fetaostpotatisen och rödlök.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut fetaosten mot laktosfri salladsost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 4 skivor parmaskinka
Fetaostpotatis
  • 3 bakpotatisar
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 200 g fetaost
Rödlök
  • 2 röda lökar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1960 kJ / 469 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden