Kycklingfilé med broccoli och fullkornsris

Välsmakande fågelrätt med fullkornsris och tomatsallad. Låt kycklingen sjuda tillsammans med broccoli i vatten och färskost för krämig smak. Kryddas efter smak och garneras med örter.

Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4330 KJ / 1035 kCal
Fett17.7 g
Kommentarer
2 stDet här har blivit en favorit i familjen! Gott, frächt och enkelt. Funkar bra att micra resterna i låda till lunchen. Tomatsalladen med kapris passar suveränt till.
Anna
Receptet som sådant är bra. Jag har ett enklare på kyckling. Kräver lite mer planering. Ensamhushåll så receptet är för en person: På morgonen ta ut en kycklingfilè från frysen, häll grillkrydda på båda sidor. 1 msk ca. Låt köttet ligga på tallrik i kylskåpet under dagen. Kvällen ta ut tallriken och låt filèn temperera sig 20 min. Värm ugnen under tiden till 200 grader. Stek filèn ( jag lägger den på bakplåtsduk i långpannan) 35 minuter. Ibland steker jag klyftpotatis bredvid. Som jag förvällt först i 5 minuter. Då blir stektiden ca 20 minuter. eller kokar pasta/ris. Broccolin tillreder jag genom att lägga frysta buketter i kokande vatten. Stänga av värmen. Efter en minut, beror ju givetvis på mängden, ta upp.
Christer